Pan brioche na dva načina - kao panettone i s jabukama

by - December 12, 2016


Pan brioche ili samo brioche je francuska verzija slatkog kruha. Nešto kao panettone u Italiji ili pinca kod nas, samo što za razliku od panettona i pince može biti u raznim oblicima (kruh, pletenica, savijača, buhtlice, pogačice) kao i s raznim punjenjima. Ja sam isprobala dvije verzije punjenja, s čokoladom u kalupu za panettone, jer ipak se bliži Božić :) te drugu s jabukom.


Sama priprema malo je drugačija od klasičnog dizanog tijesta. Radi se o tijestu kojeg nije potrebno mijesiti već se samo izmiksa mikserom. Došla sam u napast nazvati ga brzim i jednostavnim no kako se tijesto diže dva puta suzdržat ću se od ovog brzi i ostati samo na jednostavnom :) Jer zaista ne iziskuje puno vašeg truda, svega 30 do 45 minuta dok sve ne izmiksate i kasnije kratko umijesite dodatne sastojke. Sve ostalo tijesto će odraditi samo prilikom dizanja dok se vi slobodno možete prepustiti drugim aktivnostima.

Moram još spomenuti izvrsnu talijansku blogericu Gabilu s bloga Pane Dolce al Cioccolato, od koje je preuzet recept. Gabila radi prekrasna slatka i slana jela, ali najviše od svega volim njezina dizana tijesta, pogotovo sad pred Božić kad krene pripremati pandoro i panettone. A tek fotografije svih tih divnih čuda... Svakako zavirite na njen blog!

[recipe id="1786"]

[gallery type="rectangular" link="none" ids="1791,1788,1790,1789,1793"]

You May Also Like

2 comments