Ajme koliko nas je! - rezultati: suhe smokve na vašem stolu

by - January 03, 2016

Završio je još jedan krug igrice Ajme, koliko nas je! u kojoj sam imala čast biti domaćica. Pripremali smo razne slatke, ali i slane delicije sa suhim smokvama, a sudjelovalo je 9 blogerica s ukupno 15 recepata.

Znam da bi po pravilima trebala odabrati pobjednike no nadam se da se nećete ljutiti ako to ipak ne učinim jer ja stvarno ne znam koga bi izdvojila. Milkica je prva poslala prijavu pa sam prvo htjela odabrati njene kocke od zobenih pahuljica. Onda je stigla Aleksandrina zimska pita, a Aleksandra me i nominirala. Pa debitantica u Ajme, koliko nas je! Nikolina i njeni zdravi keksići. Zatim Kristina i Zorica svaka sa po dva recepta, Petra sa zanimljivim kruhom, Kata sa čak pet recepata i prvim slanim, Ingrid kojoj pjevam Najdraža Rijeko ;) i za kraj Ana čiji blog nestrpljivo očekujemo. U početku me bilo strah da neću dobiti puno prijava ili da će se recepti ponavljati no iznenadili ste me s toliko različitih kreacija da ste za mene sve pobjednice :)

Prije nego se bacimo na istraživanje pristiglih recepata, ostaje mi još predati štafetu domaćice.U novu godinu i nove recepte uvesti će nas Nikolina s bloga U slast koju su baš suhe smokve potaknule na njeno prvo sudjelovanje u igri. Dobro nam došla Nikolina! :)

Evo i recepata, redom kako su pristizale prijave:


  1. Milkica s bloga Mimi's Kingdom se prva odvažila i poslala zanimljiv recept za kocke sa suhim smokvama od zobenih pahuljica.
    [gallery type="rectangular" ids="1535"]

  2. Aleksandra s bloga Vanilla&Staubzucker, koja je zaslužna za moju nominaciju, pripremila je mirisnu zimsku pitu. Kaže da je odlična, a zamislite, ona čak ni ne voli smokve!
    [gallery type="rectangular" ids="1536"]

  3. Nikolina s bloga U slast, kojoj je ovo prvo sudjelovanje u Ajme koliko nas je, a ujedno je i naša nova domaćica za siječanj, poslala je jednostavne, brze i zdrave keksiće s orasima i smokvama.
    [gallery type="rectangular" ids="1537"]

  4. Domaćica za vas Kristina, obožava smokve i poslala je dva recepta, tutti frutti tortu koja izgleda božanstveno kremasto te jednostavne, a efektne čokoladne stijene.
    [gallery type="rectangular" ids="1538,1539"]

  5. Petra koja se krije iza bloga Thursdayscooking zna tajnu savršenog doručka za odličan početak dana, kruh sa suhim smokvama premazan s malo maslaca idealno paše uz šalicu tople bijele kave.
    [gallery type="rectangular" ids="1540"]

  6. Kati špajz prepun je delicija sa suhim smokvama! Kata je poslala čak pet recepata, što slanih što slatkih, sve jedan bolji od drugog. Evo ih redom: prokulice sa suhim smokvama, torta sa španskog dvora, bajadera sa suhim smokvama i šljivama, muffin-savijača sa dunjama i suhim smokvama i muffini sa suhim smokvama i kruškama.
    [gallery type="rectangular" ids="1541,1542,1543,1544,1545"]

  7. Iz Pomoravkine kuhinje također stižu dva recepta. Zorica nam predlaže predjelo u obliku brushcetta sa suhim smokvama i orasima, idealno za blagdane uz čašicu vina i druženje s prijateljima, te slatke bećare.
    [gallery type="rectangular" ids="1546,1547"]

  8. Ingrid kojoj je uvijek Prekratak dan, a ipak sve stigne, počastila nas je divnom talijanskom slasticom. Panforte doslovno znači jak kruh, zato što je pun začina.
    [gallery type="rectangular" ids="1548"]

  9. I za kraj jedan recept za sve ljubitelje slatko-slanih kombinacija, Anina salata od rukole i suhih smokava. Anin blog je u izradi, a do tada svoje recepte objavljuje na facebook stranici Snaykina Kujna.
    [gallery type="rectangular" ids="1534"]


Hvala vam svima na sudjelovanju! Radujem se budućem uzajamnom isprobavanju recepata i čitanju :)

You May Also Like

4 comments

  1. Divan izbor recepata. Obožavam smokve, baš volim što si ih izabrala za temu. Hvala za inspiraciju, prosto ne znam koji bih prvi probala... kako sad vidim - Panforte i salata sa rukolom imaju velikih izgleda da budu na Božićnoj trpezi za neki dan.

    ReplyDelete
  2. Hvala Kata, drago mi je da se svima svidjela tema mjeseca :)

    ReplyDelete
  3. Krasni recepti i fotografije :) Hvala puno još jednom na odabiru i povjerenju, tema za siječanj je objavljena na blogu ;)

    ReplyDelete
  4. Nema na čemu :) Idem odmah pročitati post i saznati novu temu ;)

    ReplyDelete