Mini jogurt torta od jagoda i piškota (bez pečenja)

by - June 04, 2015

Uououo, ljeto nam se vratilo! Znači da je vrijeme za puuuuno sezonskog voća i brze, jednostavne recepte po mogućnosti bez pečenja. A ja imam baš jednu takvu jogurt tortu za vas!

Lagana krema od jogurta i šlaga voli jagode, ali i svo ostalo voće - usitnjeno, narezano, u komadu ili iz kompota. Osim toga, okus voća možete dodatno pojačati voćnim jogurtom umjesto običnog. Baza od piškota i bijele čokolade je pak "ukradena" iz jednog drugog recepta, i, mmmm, tako je fina i slatka. Sve skupa, divna, osvježavajuća, savršeno ohlađena ljetna slastica - jogurt torta od jagoda i piškota, jedva čeka da ju isprobate.

[recipe-foody]Sastojci* za biskvit:


  • 100 g piškota

  • 80 g bijele čokolade

  • 80 g slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje


Sastojci* za jogurt kremu:

  • 300 g čvrstog jogurta

  • 100 g šećera u prahu

  • 250 g jagoda + par komada za ukrašavanje

  • 1 vanil šećer

  • 250 ml vrhnja za šlag

  • 1 paketić želatine


*Svi sastojci prilagođeni su maloj torti promjera do 20 cm, za veći kalup poduplajte količine.


Priprema:

Za bazu od piškota, piškote razlomite na 3-4 dijela. U jednu zdjelu razlomite bijelu čokoladu, dodajte vrhnje, sve stavite na paru i zagrijavajte uz miješanje dok se čokolada ne otopi. U otopljenu čokoladu i vrhnje dodajte piškote te promiješajte da se sve poveže i piškoti upiju većinu smjese.

Na tanjur na kojem ćete poslužiti tortu stavite obruč za torte (može i obruč od kalupa, bez dna) i obložite ga prozirnom folijom ili papirom za pečenje. Dno popunite natopljenim piškotima, poravnajte i malo stisnite da ne ostanu rupe između piškota. Pustite kratko da se stisne.

Za to vrijeme pripremite kremu. Jagodama dodajte vanil šećer pa sve usitnite štapnim mikserom ili multipraktikom (ili samo zgnječite vilicom ako želite veće komade jagoda u torti). Želatinu pripremite prema uputama na vrećici. Vrhnje istucite u čvrsti šlag.

Jogurt kratko pomiješajte sa šećerom, dodajte šlag i pomiješajte dok se ne sjedini. Zatim dodajte jagode i na kraju otopljenu želatinu. Sve još kratko miješajte pa prelijte preko baze od piškota i poravnajte.

Prije skidanja obruča tortu dobro ohladite u hladnjaku, nekoliko sati, dok krema skroz ne očvrsne. Jogurt tortu ukrasite po želji i poslužite hladnu. U slast![/recipe-foody]

[gallery type="rectangular" ids="1179,1178,1180"]

You May Also Like

0 comments