Ajme, koliko nas je! - tema za prosinac: suhe smokve

by - December 01, 2015

Jedan od razloga zašto volim dijeliti recepte s vama su nova prijateljstva koja sklapam kroz blog. Takvo je i novopečeno virtualno prijateljstvo s Aleksandrom koja se krije iza bloga Vanilla&Staubzucker. Iako nas je zajednički hobi tek sad spojio, otkrile smo da sam za vrijeme studiranja stanovala u Aleksandrinom gradu i pohađale smo isti fakultet. Tko zna koliko smo se puta mimoišle na hodnicima fakulteta i čekale u istom redu na referadi... ili u „kantini“ ;)

Upravo je Aleksandra zaslužna za moje domaćinstvo zabavne blogerske igre Ajme, koliko nas je! u mjesecu prosincu.

Za vas koji ste kao i ja novi u ovoj igri, evo pravila. Ajme, koliko nas je! je igrica u kojoj jedan bloger, domaćin, zadaje temu odnosno glavni sastojak za tekući mjesec, a ostali blogeri pripremaju jela sa zadanom namirnicom i objavljuju recepte na svojim blogovima. Sudjelovati možete i svi vi neblogeri, glavno da ste u mogućnosti svoj uradak, recept sa zadanom namirnicom + slika, trajno postaviti na internet (forum, facebook bilješke i sl.).

A sada malo o temi mjeseca – suhim smokvama! Prosinac je u znaku blagdana pa sam htjela odabrati namirnicu koju ćete moći uklopiti u svoje božićne delicije. Kako se suho voće često nađe u blagdanskim kolačima vjerujem da ideja neće nedostajati.

Suhe smokve pune su vitamina, minerala i antioksidanata. Između ostaloga utječu na brži i bolji rad mozga te dobro raspoloženje, pomažu u regulaciji srčanog ritma i krvnog tlaka, a navodno i sprečavaju starenje te brišu bore. Čaj od kuhanih suhih smokava liječi mnoge tegobe vezane s mjehurom, žučnim kamencima, jetrom, grlom i organima za disanje. Za kraj nešto što će razveseliti sve nas slatkoljupce, smokve su bogate vlaknima pa pomažu u mršavljenju i održavanju težine. Prava superhrana!

Nadam se da vam se moj izbor sviđa. Svoje prijave šaljite na [email protected] do 31.12.2015. sa sljedećim podacima:


  • vaše ime

  • URL bloga/URL posta tj. link na stranicu gdje je recept objavljen

  • fotografija


Pristigle radove ću objaviti u postu početkom godine. Oprostiti ćete mi ako to ne bude baš odmah 01.01., zar ne?

Već se veselim vašim slatkim, a možda i slanim kreacijama, ali najviše se radujem novim prijateljstvima :)

P.S. A nakon prijave otkrijte kako se priprema primorska pita sa suhim smokvama

You May Also Like

0 comments